Korporativna društvena obaveza

Razvijajući budućnost zajedno
kao Hazera mi smo posvećeni davanju doprinosa za zdraviju budućnost za naše partnere i lokalne zajednice. Zato što je svako seme potencijalni poslovni prostor koji može da pomogne ljudima i zajednicama da procvetaju. Radi se o tome da uradimo dobru stvar u svemu što radimo. Uz našu misiju ‘Razvijamo budućnost zajedno’ izvršavamo aktivnosti koje daju doprinos boljem životnom okruženju u najširem smislu reči.

Okruženje
Da bismo se postarali da svet ostane vredan života za ljude i životinje, važno je smanjiti klimatske promene, zagađenje i preterano korišćenje prirodnih resursa. Smanjujemo ekološki otisak na razne načine u našim poslovnim procesima.

Razvoj poljoprivrede
Uključujemo buduće generacije u održivo obrađivanje zemlje i hortikulture. Jedna od stvari koju smo razvili u okviru paketa obrazovanja je ‘budući farmer’. Deca uče kroz igrice o održivom obrađivanju zemlje, tehnologiji koja je potrebna i njenoj važnosti. Takođe tražimo saradnju sa poljoprivrednim školama. Kroz razmenu znanja i obrazovanje, pripremamo buduće generacije za izazove koje će imati u održivom obrađivanju zemlje.

Životna okolina
Kvalitet života u mnogim zajednicama i opštinama je pod pritiskom. Uzimajući deo u inicijativama u našoj ličnoj okolini, možemo da popravimo našu životnu okolinu zajedno. Ovo može da ima veliki uticaj na celu zajednicu. Uz inicijativu ‘Rouzlend projekat’, na primer, dajemo doprinos obrazovanju i proizvodnji hrane za obroke za decu. Ovo takođe stvara zaposlenost. A prodaja žetve stvara dobit. Projekat tako čini pozitivan doprinos celoj zajednici i ljudi uče da postanu dovoljni sami sebi. To nas povezuje. Zajedno možemo da damo doprinos važnom, pozitivnom uticaju na društvo.