Novi zamenik generalnog direktora kompanije Hazera: „To je kao trčanje na maratonu, a mi želimo da budemo prvi!”

Ofer Peleg je novi zamenik generalnog direktora kompanije Hazera od 19. maja   2022. godine. On će voditi prodaju, lanac snabdevanja, proizvodnju i IT. „Imamo sjajan „DNK” u kompaniji Hazera, ali i mogućnosti i potencijal da postanemo dobro integrisana kompanija i realizujemo čvrste i robusne procese.”

Ofer, pedesetogodišnjak, živi u blizini Tel Aviva, zajedno sa suprugom i troje dece koji imaju 21, 18 i 13 godina. Navikao je da radi za nekoliko vodećih  kompanija u multikulturalnim i dinamičnim sredinama. „Počeo sam kao industrijski inženjer u farmaceutskoj industriji i tu sam ostao dvadesetak godina. U Teva Pharmaceuticals, izraelskom globalnom generičkom lideru, radio sam na različitim pozicijama u istraživanju i razvoju, kao i operacijama, gde je moja poslednja uloga bila da upravljam sa tri velika postrojenja u Evropi, a za tu ulogu sam se preselio sa porodicom u Amsterdam na dve godine. Nakon toga sam postao potpredsednik globalnog lanca snabdevanja u Sun Pharmaceuticals, globalnoj indijskoj farmaceutskoj kompaniji. U poslednje četiri godine bio sam potpredsednik globalnog lanca snabdevanja u kompaniji Netafim, globalnom lideru u preciznom navodnjavanju. „U kompaniji Netafim sam se fokusirao na iste kupce i ambicije kao i kompanija Hazera – pomažući poljoprivrednicima da izvuku najbolje iz svojih useva i po količini i po kvalitetu.”


Korak dalje
„Dobio sam veoma toplu dobrodošlicu, a postoji snažan osećaj partnerstva i u kompaniji Hazera i u Limagrain-u. Ljudi koje sam upoznao uživaju u svojoj profesiji i veoma su entuzijastični, voljni da učine sve  kako bi uslužili naše klijente. Oni znaju da time svet čine boljim mestom. Ubrzo nakon što sam počeo da radim u kompaniji Hazera, imao sam sreću da upoznam mnoge kolege na godišnjoj Limagrain konferenciji u Pragu.


Maratonsko trčanje
„Tek sam počeo da učim, ovde postoji ogromno znanje i veliki profesionalizam”, kaže Ofer. Međutim, konkurenti nas ne čekaju, a mi moramo da budemo agilni, fleksibilni i fokusirani na kvalitet. Ne smemo da zastanemo, ni na minut – trčimo maraton i želimo da budemo prvi. Takođe, postoji prilika da postanemo dobro integrisana kompanija i ostvarimo čvrste i robusne procese.”

Način rada
„Mi proizvodimo seme širom sveta; Kako da ovo uradimo što efikasnije? Koja je naša optimalna oblast?, Kako optimizovati naš inventar?  Kako možemo  iskoristiti naše mogućnosti?  Na svojim ranijim pozicijama pomogao sam u odgovoru na slična pitanja. Radujem se što ću podeliti svoje iskustvo i doprineti kompaniji Hazera.”