Nove sorte lubenica nude rešenje za lanac

U poslednjih nekoliko godine svedoci smo raznih trendova kada je potrošnja povrća i voća u pitanju.
Jedan od najzapaženijih trendova je u kategoriji lubenica.

Nije više nepogodno
Na lubenicu se dugo gledalo kao na nešto nepogodno. Pogotovo uz opadanje domaćinstava, lubenica se posmatrala kao prevelika, kao nešto što daje previše otpadaka i što je teško za nošenje. Takođe, nedostatak dobrog ukusa i kvaliteta je bio razlog za ljude da kupuju drugo voće. Sa usponom lubenica visokog kvaliteta i ukusa, kao i malih i srednjih lubenica bez koštica, potrošnja se brzo povećava, u nekim zemljama preko 10% u poslednjih 5 godina. Lubenice se koriste kao zdrav obrok, tokom večere ili ručka ili kao osvežavajuće piće.

Treći izbor potrošača
Lubenica dobija na popularnosti širom sveta, ostajući u prvih 5 svežih voća po potrošnji. U Evropskoj uniji je lubenica treći izbor potrošača kao osveženje, odmah posle jabuke i pomorandže. U SAD je lubenica treći izbor posle banane i jabuke. Sa nailaskom COVID pandemije, ljudi su počeli više da se fokusiraju na zdravlje. Još jedan podsticaj za potrošnji lubenice.

 

Celogodišnja ponuda
Hazerino celokupno iskustvo u proizvodnji lubenica pruža rešenja koja odgovaraju potrebama svim partnerima u svežem lancu, sada i u budućnosti, kroz blisku saradnju. Usled naših intenzivnih napora prilikom uzgajivanja, u stanju smo da ponudimo lubenice visokog kvaliteta i ukusa tokom cele godine.

Nova izdanja u Španiji
Hazera je lansirala 3 nove sorte lubenica bez koštica u Mursiji, u Španiji, koje za cilj imaju južnoevropske proizvođače lubenica:
• Margay, jednolična, hrskava, srednja lubenica sjajnog ukusa sa odličnim povratnim informacijama od strane španskih prodavaca koji ciljaju dve stvari u isto vreme: sveže sa njive i svežinu ukusa.
U kategoriji malih, bez koštica, 2 noviteta su istaknuta kada je u pitanju španska proizvodnja:
• 50037 mala od 1.3-2.1 kg, koja se odlikuje odličnom hrskavošću i ukusom koji je kod prodavaca veoma cenjen.
• Najnovija pridošlica 50041 lepa, crvena, okrugla lubenica sa odličnim potencijalom za skladištenje pokazuje dobre rezultate, kako u zatvorenim prostorima Almerije, tako i na otvorenim poljima Mursije.

Treba vam više uvida? Ili ste znatiželjni za rešenjima koje možemo da ponudimo?
Kontaktirajte nas. Biće nam drago da se upoznamo.

Mark van der Zuven
Globalni menadžer proizvoda Cucurbits
Mark.van.der.zouwen@hazera.com

Arjan van Stekelenburg
Rukovodilac lanca svežih proizvoda
Arjan.van.steekelenburg@hazera.com

Joav Levi
Regionalni menadžer proizvoda Cucurbits
Yoav.levy@hazera.com